Твоята кошница е празна!
Условия за ползване, плащане и доставка

Условия за ползване, плащане и доставка

Използването на този сайт и регистрирането на поръчка чрез него, се счита за съгласие с посочените условия. Ако НЕ ПРИЕМАТЕ тези условия, моля, не използвайте този уеб сайт! „Гларус Крафт Трейдинг” ЕООД си запазва правото да променя условията по всяко време, без предварително известие, като променените условия бъдат публикувани в сайта.


1. Основни положения

По смисъла на настоящите „Общи Условия” изброените понятия са използвани със следното значение:

1.1 „Гларус Крафт Трейдинг” ЕООД (“Продавачът”) е търговско дружество, регистрирано в Търговския регистър към Агенция по вписванията, с ЕИК: 203646843, със седалище и адрес на управление гр. Варна 9000, предлагащо за продажба стоки в онлайн магазин www.glarus.bg - уебсайт за онлайн покупки на стоки, предоставяни от „Гларус Крафт Трейдинг” ЕООД. 
1.2 Под „стоки, предоставяни от „Гларус Крафт Трейдинг” ЕООД” се разбират:  алкохолни и безалкохолни напитки (по смисъла на съответните закони), ваучери, рекламни материали, аксесоари, чаши и опаковки. Всеки от изброените артикули се описва с основните си характеристики и продажна цена. 
1.3 „Клиент” е физическо или юридическо лице, което е заявило поръчка в www.glarus.bg и е съгласно с настоящите Общи Условия.

2. Поръчки и цени

2.1 Не е необходима регистрация. Поръчките се приемат от сайта 24 часа в денонощието, вкл. в почивните дни и в дните на официалните празници. При финализиране на Вашата поръчка, Вие имате възможност да видите продуктите, които купувате и техните цени, Вашите имена, e-mail, телефон, адрес, начинa на доставка и начина на плащане. След финализирането на поръчката на посочения от Вас e-mail ще получите потвърждение със същата информация. За всеки етап от обработването на поръчката (потвърждаване на наличност, изпращане и др.) ще бъдете уведомявани по e-mail или телефон. 
Заявяването на интерес – “поръчка” за определена стока става чрез натискане на бутона “Поръчай” след избор на избраното количeство.
2.2 При поръчката клиентът задължително посочва име, точен адрес и телефон, данни за фирмата (в случай, че се издава фактура).
2.3 Всички цени на стоки в www. glarus.bg онлайн магазин са в български левове (BGN), с включен ДДС както и всички други данъци и такси, предвидени в действащото българско законодателство.
2.4 Цените в онлайн магазина са за 1 брой артикул. Минималният брой бири или безалкохолни напитки на поръчка обаче е 6 и кратно на 6 освен ако вече не са готово пакетирани в подаръчен комплект. Възможно е да направите поръчка „на едро“ в кашони съдържащи 20 броя бутилки от един и същи вид. Крайната цена на поръчката се калкулира като сбор от цените на поръчаните стоки. Всички цени са с включен ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане. Към цената на поръчката се добавя и цена за доставка с куриерска фирма или се избира наложен платеж.
2.5 Продавачът не носи отговорност за допълнителни такси които евентуално може да бъдат наложени от финансовата институция, издала съответната дебитна или кредитна карта на Клиента както и евентуални такси при наложен платеж.
2.6 „Гларус Крафт Трейдинг” ЕООД има право да променя цените на предлаганите стоки по собствена преценка, без предварително уведомяване. Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била актуална по време на заявката на желаната стока.

Със заявяване на поръчка Клиентът – физическо лице декларира и потвърждава, че има навършени 18 (осемнадесет) години. Гларус Крафт Трейдинг си запазва правото да откаже поръчка при съмнения за навършени 18 (осемнадесет) години от Клиента.

3. Доставка

Заявената за покупка стока се доставя на посочения от Клиента адрес за доставка от нашия партньор куриерска фирма. Гларус Крафт Трейдинг все още не доставя поръчки извън територията на България. 

3.1 Поръчките се доставят в сроковете, упоменати при приемането на поръчката. Поръчки направени в почивен ден ще бъдат изпълнени в следващия работен ден.
3.2 Продавачът не гарантира наличността на поръчаните артикули. При невъзможност за изпълнение на задълженията си, поради липса на заявената за закупуване стока в наличност и/или невъзможността за доставка от страна на доставчиците си, Продавачът  в рамките на един работен ден (двадесет и четири часа) след получаване на заявката за покупка, уведомява Клиента за изчерпването на стоката посредством обаждане по телефон на посочения при поръчката телефонен номер или чрез изпращане на съобщение на посочен от Клиента е-mail адрес.
3.3 Стоката се доставя подходящо опакована, съобразно с вида й и транспорта за доставка. Стоката се предава на Клиента или на трето лице, което приема и потвърждава получаването на същата от името на Клиента като подписва придружаващите стоката документи. В случай, че Клиентът не бъде намерен в срока за доставка на посочения от него адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, Продавачът  се освобождава от задължението си да достави заявената за закупуване стока. Клиентът може да потвърди желанието си да получи стоката и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, като поема всички разходи по повторната доставка. В този случай започва да тече съответно нов срок за доставка от момента на потвърждението по предходното изречение.
3.4 „Гларус Крафт Трейдинг”ООД не носи отговорност, ако Клиентът е посочил неверни и/или непълни данни в направена поръчка на адрес "www. glarus.bg”.


4. Права и задължения на страните


„Гларус Крафт Трейдинг”ООД се задължава:
4.1 да потвърди наличността на поръчаните артикули или да откаже поръчката в срок от един пълен работен ден;
4.2 да достави в срока, оказан в информацията за доставка и плащане на стоки заявената за покупка стока;
4.3 да гарантира, че където законово се изисква, стоката е в границите на съответния срок на годност към момента на продажба.
Клиентът се задължава:
4.4 да посочи трите си имена, точен и валиден телефон, адрес за доставка и електронен адрес;
4.5 да плати цената на стоката според условията, описани в информацията за доставка и плащане на стоки;
4.6 да заплати разходите по доставката според условията описани в информацията за доставка и плащане на стоки;
4.7 да осигури достъп и възможност за получаване на стоката. Заявената за покупка стока се доставя на посочения от Клиента адрес за доставка в срока, оказан в информацията за доставка и плащане на стоки.
4.8 Стоката се доставя подходящо опакована, съобразно вида й и транспорта за доставка.
При предаване на стоката, Клиентът или трето лице подписват придружаващите я документи. За трето лице се счита всеки, който не е титуляр на заявлението, но приема доставката на стоката и е на посочения от клиента адрес.

При отбелязване в полето "Съгласен съм с Общите условия" и натискане на виртуалния бутон "Продължи", Клиентът извършва електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис, с което декларира, че е запознат с настоящите Общи условия, приема ги и се задължава да ги спазва.

5. Лични данни


„Гларус Крафт Трейдинг”ООД полага дължимата грижа за защита на личните данни на Клиента, станали известни при попълване на електронната форма за извършване на заявление за покупка. Това включва изтриването на данни в рамките на 10 работни дни след доставката, ако клиентът не пожелае те да бъдат запазаени за бъдещи поръчки. В случай, че клиентът пожелае да бъде част от мейлинг листата на Продавача, тогава Продавачът има правото да запази трите имена, личният имейл и адрес и на Клиента. Тази информация ще бъде съхранявана на носител защитен с парола.


Спазвайки действащото законодателство и клаузите на настоящите Общи условия, „Гларус Крафт Трейдинг” ЕООД може да използва личните данни на Клиента единствено и само за целите, предвидени в договора.


„Гларус Крафт Трейдинг” ЕООД чрез “ www. glarus.bg ” се задължава да не разкрива никакви лични данни за Клиента на трети лица – държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите когато:
е получил изричното писмено съгласие на Клиента;
информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация;

6. Рекламации

Според ЗЕТ и ЗЗП имате право да върнете получената стока (неизползвана и в търговски вид) в 7-дневен срок и ще ви бъде възстановена пълната заплатена от вас сума, без транспортните разходи и разходите, свързани с метода на заплащане, както и тези за застраховане на продукта, ако сте имали такива. Задълженията Ви спрямо цитираните закони изискват да се грижите за безупречния търговски вид и комплектация (опаковка, аксесоари, инструкции) на закупеното изделие. 

7. Политика за защита на личните данни:
 
Във връзка общия регламент относно защитата на данните (GDPR), предоставяме информация за начина, по който ние от Glarus.bg  работим с вашите данни, както и относно правата, които имате в тази област.
 
В зависимост от конкретния случай Glarus.bg  обработва (или може да обработва) данните ви при следните условия:
 
обработката е необходима за изпълнение на задълженията на Glarus.bg  по сключения с вас договор за изпълнение на услуга/поръчка;
обработката е необходима за изпълнение на изискванията, съдържащи се в нормативната уредба;
обработката е с цел предоставяне на информация въз основа на изрично дадено от вас съгласие за запитване/поръчка, услуга или друго;
налице е някое от другите условия, посочени в член 6, алинея 1 от Регламента.
 
Glarus.bg съхранява данните ви по време на срока на договора за услуга/поръчка, както и след прекратяването му. В случай на сключен договор, приложимата нормативна уредба задължава Glarus.bg  да съхранява данните ви за изпълнение на задълженията си по гаранционни условия.  
 
При обработването на данните ви Glarus.bg  се стреми да прилага високи стандарти за сигурност и ги предоставя на свои партньори, доставчици или производители само при необходимост за изпълнение на договора или за да бъдат защитени вашите права и интереси. 
 
С цел осигуряване на по-ефективен контрол на физическите лица върху данните им Регламентът им предоставя редица права, в това число: право на информация, право на достъп, право на коригиране, право на изтриване, право на ограничаване на обработването, право на преносимост на данните, право на възражение при автоматизирано вземане на решения, право на оттегляне на дадени съгласия за обработка. Условията, при които могат да бъдат упражнявани тези права, са уредени в член 7, алинея 3 и в Глава III (членове 12 до 23) от Регламента.
 
За информация и въпроси, свързани с политиката на Glarus.bg  за защита на личните данни, можете да се обръщате към нас като използвате публикуваните данни за връзка в страницата ни за контакти!