Пълнен шаран с GLARUS Pale Ale
Пълнен шаран с GLARUS Pale Ale
Роден за рибар, Гларусът празнува Никулден почти като професионален празник. Ето как можете да го включите и във вашия домашен празник, като облагородите с GLARUS Pale Ale вкуса на никуденския шаран.
Какво ви трябва за бирения шаран:
Шаран - около 2 кг
Бира GLARUS Pale Ale - 500 мл
Лук - 3 големи глави
Орехи накълцани – 1 чаена чаша
Галета - 2 с. л.
Маслини без костилки - 10 бр.
Краве масло - 30 г
Олио за пържене
Прясно изцеден лимонов сок от половин лимон
Черен пипер на вкус
Сол на вкус
Как да приготвите бирения шаран:
Първо уловете в магазина една добра риба, а у дома я почистете и измийте. Натрийте отвън и отвътре със сол и черен пипер, намажете с пресния лимонов сок и оставете да престои около час, за да попие ароматите. През това време направете магията с пълнежа – наситнете лука и го запържете до златисто в олиото. Дръпнете лука от котлона и го размесете с накълцаните на едро орехи и нарязаните маслини без костилки, уплътнете плънката с галета и я овкусете с малко черен пипер и сол. В този момент влезте в ролята на храбрия шивач, зашийте смело шарана с домакински конец и го проснете в тавичката на фурната, загрята на 200 градуса.
Вълшебната съставка във вашия никулденски шаран ще бъде светлата крафт бира GLARUS Pale Ale. Налейте 1/3 бутилка в началото, а после периодично доливайте.
За вас си отворете отделна бутилка, тази е само за шарана! Когато бирите свършат, а шаранът добие апетитна коричка, намажете го с кравето масло, изчакайте няколко минути, а след това извадете от фурната и представете гордо вашия шедьовър на трапезата. Там поливането с GLARUS Pale Ale може да продължи, но вече в чаши.
Да ви е сладко и наздраве от Гларуса!