Пушени свински наденички с бирен сос
Пушени свински наденички с бирен сос
В разгара на Октоберфест ти даваме още един добър повод да вдигнеш чаша GLARUS! Бирата винаги е вървяла с хапка, а истински добрата бира е чудесен приятел на специалните рецепти - като съставка и като питие! Точно затова, вдъхновени от Октоберфест, ние ти предлагаме едно нестандартно ястие, което превръща обикновената немска наденичка в празник за душата. Към тази специална рецепта чудесно подхожда GLARUS Premium Pale Ale!
Какво ти е необходимо:
- 1 бр. сушена люта чушка;
- 2 зелени ябълки (сорт Грани Смит) + ½ ябълка, нарязана на клечки;
- 50 гр. ръжен хляб без кората, начупен или нарязан на дребни хапки;
- 1 глава лук;
- 1 ч. ч. прясно мляко;
- 1 с. л. брашно (с връх);
- 1 ч. л. черен пипер;
- 1 ч. л. червен пипер (равна);
- ½ ч. л. къри;
- ¼ чаша ябълков оцет;
- 4 бр. х 100 гр. свински пушени наденички;
- 2 ½ с. л. зехтин екстра върджин;
- 500 гр. броколи, начупени на отделни стръкчета;
- 2 ½ с. л. дижонска горчица;
- ½ ч. л. ким;
- 2 ½ с. л. масло;
- сол;
- GLARUS Pale Ale - за сосчето, за теб и компанията!
Как се приготвя:
Накисни лютата чушка в купа с гореща вода за около 30 минути докато омекне, след което отдели стеблото и семките. Нарежи ябълките на половина и ги положи в тава с отрязаната част на долу. Опечи ги в предварително максимално загрята фурна докато омекнат. След като ябълките изстинат ги обели и заедно с лютата чушка ги пасирай до получаването на пюре.
Разстели хлебните трохи в малка тавичка и ги запечи до позлатяване.
За приготвянето на бирения сос накълцай лука възможно най-ситно и го запържи в 1 голяма с. л. масло. Щом започне да придобива кафяв цвят, долей GLARUS Premium Pale Ale и разбъркай. Изчакай да заври и остави така за няколко минути, след което долей предварително нагорещеното мляко.
Прибави супена лъжица и половина горчица, по една ч. л. сол, черен и червен пипер, и половин ч. л. къри и сгъсти соса с размитото брашно. Бъркай за още 3 минути и свали от котлона.
Запечи наденичките на умерено загрят грил. Обръщай ги до получаване на лек загар. Когато са готови, махни ги от грила и ги увий в алуминиево фолио.
Загрей зехтин в тиган. Добави броколи и осоли, след което покрий с капак и остави да се готви до придобиване на кафяв цвят. Добави 1 с. л. горчица, ким, бирения сос и половин чаша вода и остави да заври. Отстрани от огъня и добави 1 ½ с. л. масло и сол. Сервирай наденичките с броколите и соса, поръсени с препечените хлебни трохи и половин ябълка, нарязана на тънки клечки. Налей на себе си и компанията си GLARUS Premium Pale Ale и се насладете на живота!