Твоята кошница е празна!

Последни новини

Дизайнерът на етикета на GLARUS разказва за бранда в авторитетен блог

facebook thumb

Авторът на красивите овални етикети на GLARUS Йордан Желев, the Labelmaker разказва за птицата и логото на крафт пивоварната и за тяхното значение в международния и авторитетен блог за дизайн и брандинг Braaanding.com.

Предлагаме ви да прочетете статията в превод от английски:

 

GLARUS – птицата на българското крафт пивоварство

 

GLARUS е може би една от първите крафт пивоварни в България. Стартирала между 2013 и 2014 г., порасна и все още расте с успех и бърз темп. Въпреки младата си възраст, тя се ръководи от силен екип със страхотни идеи, познание и характер. Казваме ви това, защото се отрази положително на работата ни за GLARUS. Да започнем с името на бранда – гларусът е близък родственик на чайката, но по-голям и по-силен. Гларусите са преобладаващ вид за Варна и региона, така че те са символ на града и Черно море. Няма да намерите по-добър символ от този за варненска пивоварна.

След като името на бранда е GLARUS, то птицата неминуемо трябва да присъства на етикета – и ето я и нея! Голяма елегантна илюстрация на гларус, поставена в горната половина на овалният етикет върху фина вълнообразна краска, напомняща за морските вълни и широкият небосклон. Точно под птицата е логото на GLARUS – червено знаме с калиграфски контур, изобразяващо отворена книга, символ на познанието и изкуството на крафт пивоварството. Долната половина на етикета е запазена предимно за типографската част, където можете да прочетете името на бирата, детайли за нея и допълнителна информация като алкохолно съдържание и т. н.

Материалът, който избрахме за изработката на етикета е PP Silver от UPM Raflatac – високоустойчиво на влага, ниски температури и намокряне сребристо металическо фолио, много подходящо за бири, бели вина, шампанско и др. Запазихме лъскавият ефект от фолиото като отпечатахме нашият дизайн директно върху него, като само някои участъци покрихме с бял цвят. Резултатът е наистина впечатляващ – металическият ефект е толкова красив и атрактивен, че кара всеки да вземе бутилката и да докосне първо етикета.

Също така ние обърнахме специално внимание на капачката – тя е еднаква за всички видове бира, брандирана с името на GLARUS и нашата птица в центъра на бял кръг.

 

Източник: Braaanding.com