GLARUS HOLY NIGHT - SPICY MILK STOUT 500 мл

ID 007


Наличност: Неналичен

2,79 лв.
Заглавие Цена Количество  
GLARUS HOLY NIGHT - SPICED STOUT - 20 бутилки 44,00 лв.


За празничния сезон екипът на Гларус ”Signature” ви предлага идеалната бира за добро настроение – „млечен“ стаут с подправки. Тази ароматна бира ще ви напомни за коледните пазари и домашния уют. Побързайте да я опитате преди да свърши ограничената и наличност в избрани заведения и магазини.

Продукт:  Glarus Signature "Holy Night"
Стил:  Stout
Алкохолен градус: 6 
Съставки: вода, светъл и тъмен малц, печен ечемик, хмел, бирена мая,лактоза, подправки (естествени канела и бахар)
Цвят: тъмно кафяв до черен
Аромат: шоколад, печени ядки и подправки
Вкус: капучино, приятно горчив
Плътност: средно плътно тяло, ниска карбонизация
Препоръчана температура на поднасяне: 8-11 градуса
Храна : мезета, ядки, десерти

Родината на стаута е Великобритания, а естествен родител е портърът. Заражда се като стил поради търсенето на по-силни като вкус (и по-стоплящи като алкохол) бири в сравнение с предлаганите по онова време тъмни ейлове. Днес стаутът е задължителен стил при крафт пивоварите, защото както и ИПА-та предполага много интересни комбинации и вкусове. Не е обезателно да е с висок алкохолен градус и може да се раздели на редица под-стилове, вкл млечен стаут.   

Holy Night на Гларус Крафт Брюинг е ново предложение от серията Glarus Signature: нефилтрирана бира с уникален характер и без директен аналог. В страни като САЩ и Великобритания традиционно се пускат бири специално за Коледа и ние се надяваме с това предложение да започнем такава традиция и в България. 

Основата на тази бира е стаут, където сме вложили 5 вида малц и 2 вида подправки, които обикновено свързваме с коледната трапеза и греяното вино. Но както ще се уверите, тази комбинация работи отлично и за бирата. Опитайте, преди да се изчерпи!

Подобни продукти