Есенно Брауни с тъмно пиво Glarus Porter

Есенно Брауни с тъмно пиво Glarus Porter

Гларусът обича сладко!

Есенно Брауни с тъмно пиво Glarus Porter

1 ч. ч. брашно
3/4 ч. ч. какао на прах
1/4 ч. л. сол
6 с. л. краве масло, нарязано на кубчета 
225 г натурален шоколад 
3/4 ч. ч. бял шоколад
4 яйца
1 ч. ч. захар
1 и 1/4 ч. ч. (285 мл) тъмно пиво Glarus Porter

Glarus Porter е вдъхновен от историческия стил Porter, популярен сред лондончани от няколкостотин години. Porter е все так любим, особено когато дойде есента! 

Първо включете фурната да се загрява на 190 С. Намажете с малко масло една квадратна тавичка 23х23 см и за улеснение я облепете с хартия за печене. В голям съд смесете сухите съставки - брашното, какаото на прах и солта. В метална купа разтопете на водна баня кравето масло и двата вида шоколад, внимавайте да не заври, бъркайте леко до получаването на еднородна смес. Вземете дълбока купа или действайте направо в купата на миксера и разбийте добре яйцата със захарта. Прибавете към бялата смес шоколадовата и разбърквайте с внимателни кълбовидни движения. Постепенно започнете да добавяте сухата смес от брашно и какао, като отново разбърквате внимателно. И ето тук на сладкарската сцена излиза Гларусът! Само запомнете – печените сладкиши не обичат студена бира. Затова оставете предварително половин бутилка Glarus Porter на стайна температура. Внимателно прибавете тъмното пиво, като се стараете да не разкъсвате мехурчатата, разбъркайте, докато получите тесто с консистенцията на палачинково. Сипете веднага в подготвената тавичка, разстелете равномерно и печете около 30 минути на 180 С. Направете теста със суха клечка, за да сте сигурни, че браунито е изпечено добре, охладете, нарежете на квадрати и леко ръснете през сито пудра захар.

Да ви е сладко и наздраве от Гларуса!

Последни новини

Главният пивовар на Гларус Крафт Трейдинг Деян Иванов пред в. Дневник: "Инвестираме в разширяване и нови продукти"

Главният пивовар на Гларус Крафт Трейдинг Деян Иванов пред в. Дневник: "Инвестираме в разширяване и нови продукти" "Това, че сме относително по-големи ни д...

Прочети още

Гларус е на Untappd - социалната мрежа за любители на бира!

Включете се в едно нестандартно бирено приключение - най-голямата социална мрежа за любители на бира - Untappd! Ние от Гларус сме вече там и можете да ни подкрепите на ht...

Прочети още

Тройна премиера за новата Glarus Black Sea IPA

Представяме ви най-новата бира от семейството на Glarus - Black Sea India Pale Ale – IPA ("Черноморска ИПА"). С нея слагаме началото на серията Glarus Signature...

Прочети още