Vergina PORFYRA

ID 011


Наличност: На склад


Най-последното изделие на пивоварна „Vergina” предизвиква всички сетива. Това е нова бира с пищността на византийска империатрица в пурпурни одежди. “Vergina Porfyra” се налива единствено от съд № 13 на Macedonia Thrace Brewery и е за истинските любители на бира. Тази светла нефилтрирана лагерна бира с оранжеви отблясъци ще ви изуми от първия миг с деликатния си аромат на идеално балансираните и хармонично съчетаващите се и хмел и малц. С алкохолен градус от 6,3%, може да се намери в ограничен тираж в бутилки от 0,33 л. Вергина ви представя «Порфира», империатрицата на бирите!


Храна: нейният вкус, наподобяващ светлите абатски бири от Белгийската школа, означава, че върви добре с меки и пресни сирена с нежен вкусов профил като меко сирене фета, халуми, моцарела, бри и камамбер, или с прясно узрели сирена като извара, крема сирене и рикота. Съчевата се прекрасно с леки ястия от пиле или говеждо, или с плато колбаси.


Вкус /аромат: силно наситен, интензивен аромат на класически хмел, хармонизиращ с ароматен малц
Цвят: много светъл цвят, непрозрачен
Съхраняемост: 6 месеца в бутилка 
Инструкции за наливане: След напълване на чашата на 90%, разбъркайте дрождите на дъното на бутилката и добавете част от тях към чашата. Идеалната температура на поднасяне е 4-6°С.
Опаковка: бутилка - 0,33 л 

Подобни продукти