GLARUS HOLY NIGHT - SPICED MILK STOUT

facebook thumb

За празничния сезон екипът на Гларус ”Signature” ви предлага идеалната бира за добро настроение – „млечен“ стаут с подправки. Тази ароматна бира ще ви напомни за коледните пазари и домашния уют. Побързайте да я опитате преди да свърши ограничената и наличност в избрани заведения и магазини.

Продукт:  Glarus Signature "Holy Night"
Стил: Milk (Cream) Stout
Алкохолен градус: 5% 
Съставки: вода, светъл и тъмен малц, печен ечемик, хмел, бирена мая, лактоза, подправки (естествени канела, ванилия и бахар)
Цвят: тъмно кафяв до черен
Аромат: шоколад, печени ядки и подправки
Вкус: капучино, приятно горчив
Плътност: средно плътно тяло, ниска карбонизация
Препоръчана температура на поднасяне: 8-11 градуса
Храна : мезета, ядки, десерти

Родината на стаута е Великобритания, а естествен родител е портърът. Заражда се като стил поради търсенето на по-силни като вкус (и по-стоплящи като алкохол) бири в сравнение с предлаганите по онова време тъмни ейлове. Днес стаутът е задължителен стил при крафт пивоварите, защото както и ИПА-та предполага много интересни комбинации и вкусове. Не е обезателно да е с висок алкохолен градус и може да се раздели на редица под-стилове, вкл млечен стаут.   

Holy Night ("Млечен стаут с подправки") на Гларус Крафт Брюинг е ново предложение от серията Glarus Signature: нефилтрирана бира с уникален характер и без директен аналог. В страни като САЩ и Великобритания традиционно се пускат бири специално за Коледа и ние се надяваме с това предложение да започнем такава традиция и в България. 

Основата на тази бира е млечен стаут, където сме вложили 5 вида малц, лактоза и 3 вида подправки, които обикновено свързваме с коледната трапеза и греяното вино. Но както ще се уверите, тази комбинация работи отлично и за бирата. Опитайте, преди да се изчерпи!

Последни новини

Главният пивовар на Гларус Крафт Трейдинг Деян Иванов пред в. Дневник: "Инвестираме в разширяване и нови продукти"

Главният пивовар на Гларус Крафт Трейдинг Деян Иванов пред в. Дневник: "Инвестираме в разширяване и нови продукти" "Това, че сме относително по-големи ни д...

Прочети още

Гларус е на Untappd - социалната мрежа за любители на бира!

Включете се в едно нестандартно бирено приключение - най-голямата социална мрежа за любители на бира - Untappd! Ние от Гларус сме вече там и можете да ни подкрепите на ht...

Прочети още

Тройна премиера за новата Glarus Black Sea IPA

Представяме ви най-новата бира от семейството на Glarus - Black Sea India Pale Ale – IPA ("Черноморска ИПА"). С нея слагаме началото на серията Glarus Signature...

Прочети още